Vores hus

Vores dejlige hus er omdrejningspunktet for vores aktiviteter og den måde, vi arbejder med at skabe en tryg og genkendelig hverdag for børnene.

Børnehuset består af tre børnehavegrupper, med 21 børn på hver, og en vuggestue med 14 børn. Vi er stolte af vores fine hus og har skabt nogle rammer, der er dejlige at være i for både børn og voksne.

Havestuen er den ene af tre børnehavestuer og har fået sit navn, fordi den ligger ud til haven.

Solstuen ligger i midten og er altid meget solrig på grund af sit store ovenlysvindue.

Den tredje stue hedder Skovstuen, fordi den ligger ud til skoven.

Vuggestuen ligger lidt væk fra børnehavestuerne, men er stadig en del af det samme hus. De mindste børn har deres egen skønne have, så de ikke bliver alt for overvældet af de store børnehavebørn.

I det lækre, fælles køkken laver vi mad til alle børnene hver dag, og børnene kan være med til at lave maden.

Der er god plads til at tumle udenfor, og den store og rummelige have er delt ind i mindre haver, så der er plads til alle. Her kan man bl.a. klatre i træer, hoppe i vandpytter eller lege i en af de store sandkasser.

Køkkenet

I køkkenet er Zeniia vores søde og dygtige madmor.

Her vælger vi altid – hvis det er muligt – at bruge biodynamisk dyrkede fødevarer frem for økologiske.

Vi bager boller af enkorn, havre, spelt og rug, og hvis det skal være glutenfrit, bruger vi havre, boghvede, ris og quinoa (de to sidstnævnte i små doser). Bollerne spiser vi med smør om formiddagen og om eftermiddagen med frugt som tilbehør.

Menuen er altid vegetarisk og består f.eks. af grød, suppe, pastaretter eller brød med lækker topping. Nogle gange laver vi suppen over bål i haven.

Er der børn med særlige hensyn, kan man altid tage en snak med Zeniia i køkkenet, og vi tager gerne hensyn til allergier og særlige fødevarer, som egen læge fraråder. Det skal dog være lægeordineret, hvis vi skal servere specialkost for enkelte børn

I kan se Fødevarestyrelsens smiley på væggen ved køkkenet.

“Vi ved at hun har haft en god dag, når man kan lugte røgen fra bålet i hendes hår og hun glad genfortæller dagens eventyr.”

Forælder i Børnehuset

Kom til Åben Skole d. 4.11.21 🌞

Den første torsdag i november holder mange af landets skoler Åben Skole. På Rudolf Steiner Skolen Kvistgård kan du komme forbi til en uforpligtende rundvisning og få en snak med vores dygtige lærere, både til grundskolen men også på vores ungdomsuddannelse Steiner HF.

Vi glæder os til at se jer torsdag d. 4. november kl. 16-18

Du kan se vores Åben Skole-program når det bliver opdateret i oktober på både hjemmesiden og Facebook.

Kom til Åben Skole d. 4.11.21 🌞

Vi glæder os til at se jer torsdag d. 4. november kl. 16-18