Skip to content

Vores hus

Vores dejlige hus er omdrejningspunktet for vores aktiviteter og den måde, vi arbejder med at skabe en tryg og genkendelig hverdag for børnene.

Børnehuset består af to børnehavegrupper med 26 børn på hver og en vuggestue med 14 børn. Vi er stolte af vores fine hus og har skabt nogle rammer, der er dejlige at være i for både børn og voksne.

Den ene stue hedder Skovstuen, fordi den ligger ud til skoven.

Havestuen er den anden af de to børnehavestuer og har fået sit navn, fordi den ligger ud til haven.

Vuggestuen ligger lidt væk fra børnehavestuerne, men er stadig en del af det samme hus. De mindste børn har deres egen skønne have, så de ikke bliver alt for overvældede af de store børnehavebørn.

I det lækre, fælles køkken laver vi mad til alle børnene hver dag, og børnene kan være med til at lave maden.

Der er god plads til at tumle udenfor, og den store og rummelige have er delt ind i mindre haver, så der er plads til alle. Her kan man bl.a. klatre i træer, hoppe i vandpytter eller lege i en af de store sandkasser.

Leder af Børnehuset, Eva Sofie Touborg

Vuggestuen:

Skovstuen:

Havestuen:

Køkkenet

I køkkenet er Camilla, vores søde og dygtige madmor.
Madmor Camilla Børnehuset Rudolf Steiner Skolen Kvistgård Her vælger vi altid – hvis det er muligt – at bruge biodynamisk dyrkede fødevarer frem for økologiske.
Vi bager boller af enkorn, havre, spelt og rug, og hvis det skal være glutenfrit, bruger vi havre, boghvede, ris og quinoa (de to sidstnævnte i små doser). Bollerne spiser vi med smør om formiddagen og om eftermiddagen med frugt som tilbehør.

Menuen er altid vegetarisk og består f.eks. af grød, suppe, pastaretter eller brød med lækker topping. Nogle gange laver vi suppen over bål i haven.

Er der børn med særlige hensyn, kan man altid tage en snak med Camilla i køkkenet, og vi tager gerne hensyn til allergier og særlige fødevarer, som egen læge fraråder. Det skal dog være lægeordineret, hvis vi skal servere specialkost for enkelte børn.

I kan se Fødevarestyrelsens smiley på væggen ved køkkenet.

“Vi ved, at hun har haft en god dag, når man kan lugte røgen fra bålet i hendes hår og hun glad genfortæller dagens eventyr.”

 

Forælder i Børnehuset

Back To Top