Skip to content

Pædagogik

Børnene efterligner de gode oplevelser

Det lille barn er et sansende væsen, der oplever verden med hele kroppen.

Derfor gør vi os umage med at skabe rammer, der netop før det muligt at stimulere børnenes sanser. Vores stuer er klædt i smukke farver og bliver forvandlet med grene fra skoven, blomster fra haven og dukker og dyr, der taler til fantasien.

Vi kan se den store værdi, der ligger i naturen, når vi ser barnets glæde over at have fundet en smuk sten eller en fin fjer, og derfor gør vi meget ud af at bringe naturen ind i huset, i takt med årstidernes skiften, så vi kan kigge, røre og dufte.

Det lille barn efterligner sine omgivelser uden at tænke over det. Det gælder både i sprog og omgangsform, og derfor er vi voksne meget bevidste om, hvad vi siger, hvad vi gør, og hvordan vi ser ud, når vi er sammen med børnene

I børnehuset skaber vi gode oplevelser, som børnene kan efterligne og tage med i deres leg. På den måde former oplevelserne sig som små aftryk i børnenes fremtidige opvækst.

I børnehuset skal man have lov til at være barn og vokse i sit eget tempo, mens man er omgivet af kærlige voksne. Derfor prøver vi altid at skabe en hjemlig atmosfære med engagerede voksne, som går til opgaverne med stor glæde, og som sørger for, at alle har det godt.

Børnene må gerne være med til at hjælpe med opgaverne, og når der bliver lavet mad til alle i køkkenet, kan børnene være med til at skrælle og skære de lækre grøntsager. Det kan også være, at de er med, når vi gør rent og pudser vinduer, og stuerne skal pyntes fint. Eller når vi syr, hækler og strikker og laver fine ting til den næste årstidsfest.

I haven kan de være med til at ordne blomsterbedene eller grave huller, når der skal plantes nye træer.

Legetøj

Vores legetøj er nøje udvalgt til at blive brugt i fantasifulde lege. Vi forsøger altid at vælge legetøj, der er lavet i naturmaterialer, for det er bedst egnet til at stimulere barnets sanser. Meget af det laver vi selv, og vi tegner med blokfarver i bivoks og maler med smukke akvarelfarver på store papirark.

Haven

Uanset vejret er vi ude i vores skønne have hver dag. Så længe vi er godt klædt på, kan vi sagtens hygge os, og i den store have kan børnene være tæt på alle elementerne – ild, vand, luft og jord.

Vi laver muddermad og sandkager, flækker brænde og tænder bål, laver vandbaner i de store pytter, kravler i træer og bygger huler, graver efter orme og samler snegle, og om vinteren tager vi en kælketur på vores lille bakke.

“Vi ved at hun har haft en god dag, når man kan lugte røgen fra bålet i hendes hår og hun glad genfortæller dagens eventyr.”

 

Forælder i Børnehuset

Back To Top