Skolens bestyrelse

Bestyrelsesmedlemmer i den selvejende instituion
Rudolf Steiner Skolen Kvistgård
December 2016

Bestyrelsesmedlemmer repræsenterende Rudolf Steiner Skoleforeningen Kvistgårds bestyrelse:
  • Formand:
    Charlotte van Hauen
    Caroline Rossing Klem
    Georg W. Busch
    Christina Flyckt
    Nanna Skjødsholm
Forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer:
  • Næstformand:
    Lotte Honoré
    Jacob A. Cornett
    Barbara B. K. Nielsen
    Vibeke Vedel
  • 1. suppleant
    Torsten Bjørn

Bestyrelsens opgaver og ansvar

Bestyrelsen har den overordnede ledelse af skolen og er ansvarlig over for undervisningsministeren for, at skolens økonomi og drift er i overensstemmelse med vedtægter og lovgivningen i øvrigt.
Bestyrelsens opgave er herudover at være ledelsesmæssig samtale- og sparringspartner for lederne og medarbejderne på skolen. Bestyrelsen har særligt fokus på, at der er en god sammenhæng imellem de kvalitative resultater, der skal nås og de ressourcer, der medgår hertil. Bestyrelsen udøver sin samtale- og sparringspartnerrolle ud fra skolens værdi-, mål- og handlingsgrundlag, og ud fra de økonomiske rammer, der er aftalt.

Bestyrelsesarbejdet skal:
  • ske internt i bestyrelsen og i et samspil med ledelsen og medarbejderne
  • ikke beskæftige sig med daglige driftsspørgsmål, men det er værdifuldt, at bestyrelsen medvirker til at kommunikere med omverden om det skolen står for, og bringer evt. reaktioner fra omverden med til ledelsen og medarbejderne
  • godkende udviklings- og tilpasningsaktiviteter og følge op herpå i bestyrelsen
  • foregå med fokus på at bidrage til, at man opretholder og udvikler grundlaget for de opgaver man løser. F.eks. byggeprojekter/fondsøgning mm.
  • være engagerende og "konstruktiv kritisk" og dermed kan medvirke til, at der opnås en god synergieffekt
  • samarbejde med skolens ansatte og forældrekredsen med respekt for dokumentet ”Kommunikationsveje på Rudolf Steiner Skolen Kvistgård
Bestyrelsens sammensætning, bestyrelsens årlige tilrettelæggelse og hvordan bestyrelsen i øvrigt tilrettelægger sit arbejde fremgår af skolens vedtægter.. Bestyrelsen beslutter hvert år ved skoleårets begyndelse, hvilke indsatsområder, der skal arbejdes med i det pågældende skoleår.

Kontor: 49 13 96 87, (kl 9.00-10.00)