Steiner-skolens læreplan og kompetenceplaner

En introduktion til kompetenceplaner og undervisningsplaner

”Har undervisningen og opdragelse løst opgaverne på rette måde , så kan eleven nu træde ud i livet med moralsk mod , for med modtageligt hjerte og intellektuel modenhed at finde sin egen opgave i tilværelsen.”

Citat fra Caroline von Heydebrandts bog ‘Fra den frie Waldorfskoles undervisningsplan’

Opdragelse til frihed

At opdrage til frihed er helt centralt i steinerpædagogikken.
Ikke frihed forstået som den størst mulige frigørelse eller selvrealisering, men som det ideelle i, at eleverne får mulighed for at udvikle deres evner og potentiale på en sådan måde, at de kan handle frit, tænke frit og tage ansvar for sig selv og deres omgivelser.
Jo flere muligheder mennesket har for at forholde sig til nye udfordringer, både fysisk, sjæleligt og intellektuelt, og jo mere bevidst det kan nå frem til beslutninger og handlinger, der udspringer af en selvstændig tænkning, jo større er den indre frihed og dermed muligheden for at tænke ukonventionelt, kreativt og innovativt.

Skolens opgave er derfor at give barnet og den unge det bedste grundlag for at kunne orientere sig frit både politisk, religiøst, etisk og erkendende.

Læs Introduktion til Rudolf Steiner-skolens læreplan her

Kompetenceplaner

På Steiner HF følges de gymnasiale læreplaner for hf og stx for de fag, der udbydes for hf-fag.
Herudover anvendes de steinerpædagogiske principper i undervisningen og kompetenceplanerne for hvert fag.

Læs kompetenceplanerne for hvert enkelt fag her:
// kompetencebeskrivelser for alle fag kommer i løbet af januar 2018

DANSK

ENGELSK

TYSK

FYSIK

KEMI

EURYTMI

KUNSTBETRAGTNING

HÅNDVÆRK & BILLEDSKUNST

IDRÆT

Læs hf-læreplanerne 2017 for hver enkelt fag her

Læs mere om Steiner HF

Steiner HF - Åbent hus d. 3/2 2018

Kom og hør om at være elev på Steiner HF Kvistgård

Steiner HF er en ungdomsuddannelse, der ligger i forlængelse af vores grundskole.
Tag kontakt til skolen i god tid, og kom gerne på besøg til vores åbent hus arrangementer allerede, når du går i 9. eller 10. klasse.

Kom til Steiner HF åbent hus arrangement d. 3. februar 2018 kl 13.00-16.00

Rudolf Steiner Skolen Kvistgård
Kvistgård Stationsvej 2
3490 Kvistgård

tobias dybvad fortæller

”Jeg kunne ret tidligt lide at stå på en scene. Allerede i 7. klasse drømte jeg om at blive skuespiller. Det har jeg fået lov til at udfolde. I overskolen var jeg med til at lave ”musikcafé”, hvor eleverne selv stod for at skrive og levere underholdningen. Jeg debuterede som stand-up komiker til selvsamme arrangement på skolen et par år efter, jeg var gået ud af skolen.”

Tobias Dybvad, komiker og tidligere steinerelev.

Hent folderen om Steiner HF her

Vil du gå på Steiner HF?

Hvis du er interesseret i at gå på Steiner HF Kvistgård, så kan du henvende dig til skolens kontor for at aftale en samtale
Vi glæder os til at høre fra dig