Trivsel, fællesskab og socialt liv hos os

Stærkt elevfællesskab på tværs af klasserne

Steiner HF Kvistgård er en ungdomsuddannelse, som er kendetegnet ved et stærkt elevfællesskab og mange faglige og sociale aktiviteter på tværs af klasserne. De årlige studierejser, de mange ekskursioner og samarbejdet med andre Steiner HF-skoler bidrager til stærke fællesskaber i og på tværs af klasserne. Det giver dig et netværk og mulighed for at skabe venskaber i ind- og udland.

Politikker og strategier

Antimobbestrategi
Fastholdelsesstrategi - på vej.
Studie- og ordensregler - på vej.
Pædagogikkens”forebyggende” effekt – på vej.

Læs skolens Trivselserklæring her
Læs skolens Sorg- og krise-håndterings-plan her
Læs Undervisningsmiljø undersøgelse 2015

Trivselsmåling og fastholdelsesstrategi

Steinerskolerne har historisk haft et meget lavt mobbeniveau, og elevernes trivsel har generelt ligget godt i vurderinger af læringsmiljøet.

Over 93 procent af eleverne gennemfører 11. og 12.klasse, når de er begyndt i 11. klasse, hvor fastholdelsen af elever fra 10. klasse til 11. klasse har ligget lavere.

Det forventes, at flere elever fra skolernes 10. klasse vil gennemføre 11. og 12. klassetrin fremover, da frafaldet af elever efter 10.klasse ofte har været et udtryk for manglende formel anerkendelse af det afsluttende vidnesbyrds gyldighed. Denne udfordring er ikke længere aktuel, efter at afgangsvidnesbyrdet er blevet formelt godkendt som adgangsgivende via kvote 2.

Skolen gennemfører den obligatoriske årlige trivselsmåling for gymnasiale uddannelser for skoleåret 2018/19.
Resultaterne med eventuelle nødvendige indsatser for både den faglige og den sociale trivsel vil kunne læses her på siden.

Læs mere om Steiner HF

Er du nysgerrig på Steiner- HF?

Vil du vide mere?

Kontakt skolens kontor på tlf. 4913 9687 og få en uformel snak.

Vi glæder os til at møde dig!

Steiner HF er en ungdomsuddannelse, der ligger i forlængelse af vores grundskole.
Tag kontakt til skolen i god tid, og kom gerne og få en rundvisning eller kom til vores åbent hus arrangementer, allerede, når du går i 9. eller 10. klasse.

Rudolf Steiner Skolen Kvistgård
Kvistgård Stationsvej 2
3490 Kvistgård

Se filmen og hør eleverne fortælle om uddannelsen med deres egne ord.

tobias dybvad fortæller

”Jeg kunne ret tidligt lide at stå på en scene. Allerede i 7. klasse drømte jeg om at blive skuespiller. Det har jeg fået lov til at udfolde. I overskolen var jeg med til at lave ”musikcafé”, hvor eleverne selv stod for at skrive og levere underholdningen. Jeg debuterede som stand-up komiker til selvsamme arrangement på skolen et par år efter, jeg var gået ud af skolen.”

Tobias Dybvad, komiker og tidligere steinerelev.

Hent folderen om Steiner HF her

Vil du gå på Steiner HF?

Hvis du er interesseret i at gå på Steiner HF Kvistgård, så kan du henvende dig til skolens kontor for at aftale en samtale
Vi glæder os til at høre fra dig