SFO

Midt på dagen bliver formiddag til eftermiddag, og indlæring bliver til udleven.

Hver skoledag efter endt undervivsnigstid, samler de mindste klasser sig i vores SFO, som bor i skolens sydlænge og deler hus med børnehaveklassen.

A4A3827 2 400pxHer venter børnene trygge rammer hvori de kan udfolde sig under kærlige, faste regler om vores fælles samvær.
Alle børn modtages med HÅNDTRYK ved pulten. Denne modtagelse er et vigtigt møde, som får virkning resten af dagen.

Opmærksomheden mærker børnene også indirekte, i kraft af den omsorg, de voksne udviser for stedet, rammerne. Eftermiddagen igennem oplever børnene, at de voksne er beskæftiget med en lang række af de meningsfyldte aktiviteter, som hører husholdningen til. Potteplanterne trænger til ny jord – vinduerne skal vaskes – pærerne skiftes og i køkkenet er der altid noget at se til. Hus og have har deres dont og de huslige sysler giver et kærligt favntag til børneflokken. Mens den voksne er i gang, vil der være børn, som er fuldt optaget af at være med og deltage i processen med ÅBNE SANSER.

UDEN DØRE mærker vi ÅRSTIDERNE, som sætter betingelserne for sandkas sen, bålpladsen og græsarealerne. Her bliver der dagligt og i al slags vejr skabt fælder, hytter, købmand, restauranter, slotte og meget mere.

A4A1224 400pxINDEN DØRE følger vi også årstidernes gang med al slags håndarbejde. Vi lægger vægt på at lære børnene at omgås materialerne med omhu. De voksne tilstræber at være gode forbilleder i tale og handling - sociale evner fremelskes gennem det gode eksempel. Hjælpsomhed er en plante, som trives i dette lys. Børnenes naturlige trang til at EFTERLIGNE og være med, udfolder sig spontant, og vi mærker mange hjælpende små hænder i løbet af dagen.

DE HJEMMLIGE rammer er fundamentet for de voksnes opmærksomme samvær med børnene, i stort som småt. Den voksnes tilstedeværelse må være lige ægte, hvad enten opgaven er at give en alvorlig formaning eller en humori stisk kommentar.

A4A3804 2 400pxPRAKTISKE TIPS til livet i SFOen:

Alle børn skal have hjemmesko med gummisåler med, gerne sandaler fra sidste år. Skiftetøj samt regntøj og gummistøvler, da vi er ude i al slags vejr – HVER DAG.

Vi serverer brød, frugt og grøntsager fortrinsvis af økologisk/biodynamisk kvalitet og to gang om ugen varm mad – og vand.

LEGETØJ har børnene ikke med i skolen, da det skaber flere  unødvendige konflikter end glæder.

ÅBNINGSTIDEN

er fra 7.30 til skolestart og fra endt skoletid til 16.30 i alle skoleugerne.

INDMELDELSEN

sker ved skoleårets begyndelse.
Udmeldelsen sker skriftlig direkte til skolens kontor med 1 måneds varsel til den 1. i hvert måned.

Brug af MOBILTELEFONEN er ikke tilladt for store som små. Til gengæld er forældrene velkommen til at bruge husets telefon til at lave spontane legeaftaler.

AFHENTNING

Der kan hentes hele eftermiddagen, dog senest kl. 16.30.
Forældrene er velkommen til at ringe til SFOen og bede om at vi sender børnene til P-pladsen eller bus og tog. Dette sker på forældrenes ansvar.