20170516 3 400pxLandbrugsturen i 9. klasse handler ikke kun om at malke køer og luge grøntsagsmarker. Det er også en bevidstgørelse om det store kredsløb fra jord til bord og igen til jord. Dag 2 på Kragebjerggård blev en regnfuld dag med arbejde i marken, at sætte nogle hundrede stikløg, og senere at se en halv gris blive parteret. Hvor sidder flæskestegen?Og hvad bruger man brystkødet til? Senere kom eleverne et skridt tættere på landbrugets virkelighed med besøg på en lille malkebedrift med 400 dyr. I pauserne når vi også at følge med i Jespers forsøg på at fange de nye bi-dronninger, inden de sværmer væk med halvdelen af boet. Fortsættelse følger ...

Læs mere: Landbrugstur til Kragebjerggård

Uanset, hvor du befinder dig i Italien, vil du blive mødt af en enestående kultur, der vidner om landets unikke historie, fra en tid der strækker sig helt tilbage til oldtiden og frem til i dag. Italien er hjemsted for nogle af verdens store kulturelle  skatte, og særligt i udvalgte italienske byer finder man nogle helt særlige rigdomme. En af disse byer er Rom, der også er startdestinationen for Italiensturen 2017, hvor  vi i 12. klasse over en periode på to uger vil studere Italiens kunst og og arkitektur. Efter Rom går turen til Assisi, dernæst Firenze og til slut Venedig og Basel.  

På denne side vil du, kære læser, kunne følge vores rejse gennem reportager og billeder, der løbende bliver lagt op på siden. 

God fornøjelse.
12. klasse

Læs mere: Raportager fra Italiensturen 2017

Stående bifald og den største publikumsmagnet. Overskolens kor og orkester fra Kvistgård og Michaelskolen leverede en fantastisk præstation til koncerten i DR's Koncertsal den 12. marts 2017.

I skøn forening med dirigent Franz Rasmussen spillede og sang de unge mennesker sig igennem et klassisk repetoire bestående af Mozarts 4. symfoni, Sibelius Andante festivo og Tchaikovskys Romeo og Julie. Koret sang af karske bælg Benedictus af Niels W. Gade og Romeo og Julie af Sebastian.

En ualmindelig vellykket koncert.

Læs mere: En forrygende koncert med overskolens kor og orkester i DR's koncertsal

I den klassiske græske geometri var kun to redskaber tilladt: en passer og en umarkeret lineal. Ved hjælp af disse to kunne de gamle mestre løse adskillige geometriske problemer, og i geometriundervisningen er en af udfordringerne for eleverne selv at forsøge sig på samme præmisser.

Somme tider stødte grækerne dog på problemer, hvor deres simple redskaber ikke slog til. At tredele en vilkårlig vinkel kunne fx ikke lade sig gøre. Både Arkimedes og Nikomedes leverer ganske vist løsninger på problemet, men det gælder for dem begge, at de er nødt til at afsætte mål på deres linealer, og løsningerne lever således ikke op til kravene.

Læs mere: Geometriens glæder – indtryk af geometriundervisningen i 9. klasse

Valgfag i overskolen byder bla på fodbold, eurytmi/bevægelse, kemi og grafik.

Grafik i overskolen 1 Grafik i overskolen 2 Grafik i overskolen 3

 

I kurset grafik arbejdes der med forskellige trykteknikker og tegning - Monotypi, tape-tryk og koldnålsradering. 

Koldnålsradering består i at man ridser med en radernål i en plade, som fræses op. Derved dannes på hver side af stregen en minivold - en såkaldt grat.
Pladen indfarves og aftørres derefter nænsomt, fugtet papir lægges over pladen og det køres gennem en presse under hårdt tryk. Herved henter papiret farven op af grat og rids - et dybtryk med et fløjsagtigt udtryk.

 

Grafik i overskolen 4

Kontaktinfo

Kvistgård Stationsvej 2 A-B
3490 Kvistgård.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontor: 49 13 96 87, (kl 9.00-12.00)
BH klasse: 49 13 86 14 (kl. 8.00-8.30)
Børnehuset: 49 13 83 80