Steinerpædagogik og Børneopdragelse - 4 foredrag

Kvistgård Stationsvej 2 A-B
490 Kvistgård
Kl. 19.00 - 21.30

Målgruppen er alle med interesse i børns udvikling og opdragelser, der ønsker i indblik i Steiner pædagogikken.

Du kan deltage i lige det foredrag, der interesserer dig eller i alle sammen.
Tilmelding ikke nødendig, bare mød op.

23. januar 2018 : Barnets udvikling

v/Finn Nørlev fra Lille Hammershus

Barnets udviklingsfaser og hvordan sanser, følelser og vilje udvikles i barnet.
Her kommer vi også ind på grundlæggende antropsofiske begreber som æterlegeme og astral legeme og hvordan de står i forhold til det fysiske legeme.

20. februar 2018:  Rytmens betydning for barnet

v/Dorte Nørlev fra Lille Hammershus

Rytme, rytme og atter rytme har essisentiel betydning for barnet og dets evne til at forbinde sig med denne verden.
Hvordan påvirker rytmen barnet både nu og senere i livet? og hvordan skabe rytme, så der er bevægelighed og ikke døde ritualer?

20. marts 2018: Steinerpædagogik

v/Dorte Nørlev fra Lille Hammershus

Her kommer vi ind på hvordan den kærlige autoritet som forbillede, bl.a. sætter grænser og har betydning for barnets opdragelse og vi ser på konsekvenser af mange gængse opdragelsesmetoder bla.: Skyld og skam, rigtig og forkert, dominans, afvisnig mm

17.april 2018: De to børnetyper og deres sygdomme

v/Finn Nørlev fra Lille Hammershus

Her kommer vi ind på hvordan børn overordnet kan inddeles i to grundlæggende typer og hvad der karakteriserer disse.
Derudover ser vi på de sygdomme, der kan udvikles indenfor hver af de to typer afhængig af, hvordan opdragelsen er.

Vi glæder os til at se jer