Rudolf Steiner HF Kvistgaard logo purpur

Fra skoleåret 2018/19 tilbyder vi Steiner-HF på skolen. En ungdomsuddannelse uden eksamen og karakterer. Med høj faglighed – også i håndværk, musik og kunst.

D. 3. februar  kl. 13.00 - 16.00 inviterer vi til Åbent Hus om Steiner HF på Rudolf Steiner Skolen Kvistgård.

Lærerne på Steiner HF og HF eleverne vil være til stede og fortælle svare på spørgsmål.

Vi glæder os til at se dig på Rudolf Steiner Skolen Kvistgård!

Kvistgård Stationsvej 2, 3490 Kvistgård.

Steiner HF byder på mangfoldighed, kultur, valgfag, profilfag og rejser ud i verden. Vi har en udvidet fagpakke, som gør det muligt at søge ind på alle videregående uddannelser, via kvote 2.

Motivation unden karakterræs

Det er ikke lettere at gennemføre en Steiner HF end gymnasiet eller en traditionel HF. Til gengæld kan vi godt love dig, at det er sjovere, mere motiverende og lærerigt på en anderledes måde.
Vores mål er ikke at sikre dig et højt karaktergennemsnit, men at ruste dig bedst muligt fagligt og menneskeligt, uanset hvad dine fremtidsplaner er.

Afgangsbeviset

På Steiner HF får du ikke et eksamensbevis, men et vidnesbyrd som beskriver, hvad du fagligt har beskæftiget dig med, din arbejdsindsats, dine kvalifikationer og dine evner.
At tage en ungdomsuddannelse handler om mere end prøver og præstationer. Det handler om samvær med andre, engagement, personlig udvikling og dagligt skolearbejde. Det er alt sammen noget vi, udover det faglige, har fokus på i vidnesbyrdet. De videregående uddannelsesinstitutioner vurderer dine kompetencer ud fra vidnesbyrdet, når du søger videre via kvote 2.
Det faglige niveau er det samme som i gymnasiet og den almindelige HF – hos os får du bare noget mere oveni.

Årsopgaven

Samtidig med skolearbejdet vil du skulle arbejde med den såkaldte ‘årsopgave’. Opgavens emne vælger du selv. Eneste krav er, at den rummer både en teoretisk, praktisk og kunstnerisk del.
Undervejs får du såvel faglig som pædagogisk vejledning i det omfang, du har behov for. Gennem det ét år lange, selvstændige arbejde får du erfaringer med at fordybe dig og udvikler egne evner og arbejdsmetoder.
Årsopgaven fremlægges ved en mundtlig præsentation og en udstilling. Opgavens vurdering indgår i vidnesbyrdet.

Rudolf Steiner Skolen Kvistgård 2

Kunst, håndværk og rejser

Musik, kunst, rejser og håndværksfag fylder meget i uddannelsen, og du har flere undervisningstimer end i gymnasiet.
Når der er krav om håndværk og musik, er det, fordi vi ved, at disse fag styrker din faglige uddannelse.
Når du spiller i orkester, lærer du at samarbejde og lytte, og i smedjen styrkes din vilje og selvindsigt. På en to uger lang kunst- og kulturrejse i Europa handler det ikke om shopping og natteliv, men om at forstå denkultur du er rundet af.
Du har også mulighed for selvstændig udveksling med steinerskoler i udlandet.

Læs meget mere om Steiner HF Kvistgård her

Steiner HFKvistggård pjece forside

Hent folderen om Steiner HF her

julekoncert2017

Overskolen og 6. klasse inviterer til den årlige julekoncert i Mørdrup Kirke

Mandag d. 11. december kl. 19.00

Entré 30 kr. Børn kommer gratis ind.

Alle er velkomne.

Vi glæder os til at se jer til denne stemningsfulde koncert

julebasar17

D. 2. december åbner vi dørene til årets JULEBASAR

På vores dejlige JULEBASAR vil der traditionen tro være masser af dejlige oplevelser

Vi ønsker alle børn, forældre, gæster og venner af skolen velkommen til en festlig og glædelig dag.

Kom og oplev elevoptræden i salen.

Besøg Julebasaren i vores Børnehus.

Besøg de mange boder:

• Krystalgrotten
  • Kagebageri
  • Kranseværksted
  • Nisseværksted
  • Kobberværksted
  • Gaveboden
  • Vikingeværksted
  • Køb et juletræ

Hele dagen vil der være mad og drikke:
Restaurant, pølsebod, vafler og popcorn
Moderne og traditionel café

Hør om Steiner HF i infoboden
Fra næste skoleår bliver Steiner HF virkelighed på vores skole.
Kom og hør mere i infoboden på Julebazaren.
Du kan selvfølgelig også læse om vores ungdomsuddannelse her på hjemmesiden.

advendtsspiral

Kære forældre

Vi åbner igen dørene i salen for jer forældre, som ønsker at opleve skolens adventsspiral - mandag den 4. december klokken 16.00.

Vi begynder præcis til tiden, og når alle er inde, bliver dørene låst, så det kan blive en smuk oplevelse for de fremmødte. Vi beder jer derfor om at komme i god tid.

Oplevelsen af adventsspiralen er et tilbud til forældre og bedsteforældrene samt nære venner med interesse for vores pædagogik. På denne dag er det altså ikke for børn.

Eleverne får oplevelsen den 4. og 5. december 2017 sammen med deres klasser i skoletiden.

Vi ser frem til at dele denne stemningsfulde stund med jer.

Vel mødt

Lærerkollegiet

Kære forældre på Rudolf Steiner skolen i Kvistgård,

I forbindelse med indførelse af Steiner HF på skolen (som eksamensfrit gymnasium) fra august 2018 skal skolens vedtægter ændres, så de bliver tilpasset de nye forhold. Dette er et lovkrav fra ministeriet.

Ændring af vedtægterne kræver en beslutning på 2 efter hinanden følgende ekstraordinære årsmøder, som der hermed indkaldes til i salen på skolen, der er tidligere blevet indkaldt på skolens intra til:
1. Den 23.10.2017 klokken 18.00.
2. Den 6.11.2017 klokken 18.00
På begge ekstraordinære årsmøder er dagsordenen:
1. Nye vedtægter for Rudolf Steiner skolen i Kvistgård.
Bestyrelsens forslag til de nye vedtægter fremgår af vedhæftede bilag.
Med venlig hilsen,