cirkus 2013 1 medium

Kære forældre

Vi glæder os til, at se jer alle, til en af skolens sidste højdepunkter for dette skoleår,
Sommermånedsfesten den 17. juni 2017, klokken 10.00. i salen.

Dagens program:

Klokken 10.00 mødes alle i salen til bl.a. 1.klasses eventyrspil m.m.

I pausen byder 7. og 8. klasse på lækkerier i Café Guldhorn og cirkusbørnene salger biletter og cirkusgodter.

Klokken 12.00 kalder Cirkus Garibaldi til forestilingen i salen.

Vel mødt, lærerkollegiet

Åbent Hus 2017

10.00 Slår dørene op

10.30 Elevoptræden – grundskolen

11.30 Vi danser om Majstangen med 3. klasse

12.30 Elevoptræden – mellemskolen/overskolen

14.00 Vi lukker dørene

Til vores Åbent Hus på lørdag den 6. maj 2017 - klokken 10.00 til 14.00, er programmet nu ved at falde på plads og I kan glæde jer til elevoptræden og forskellige workshop, samt dans om majstangen. Caféen byder på kager og sandwiches foran stenladen, med servering fra udekøkkenet af 5. og 6. klasse.

Udstilling af elevarbejdere er rykket ud i skolegården i et af de hvide telte.

Børnehuset åbner dørene for besøgende.

Der vil følgende workshops:

Hvad handler Helseeurytmi om?
Kom og få en lille samtale i helseeurytmirummet med Anette Nielsen.

Filt en trylleblomst i børnehaveklassens lokaler med Anita Stokkebæk og Cornelia Henriksen.

Overskolen indbyder til Grafikværksted med arbejdende elever og demonstration i bogbindning.

10.klasse kan besøges i deres væveværksted.

I SFO-ens have kan alle være med i snitteværkstedet.

Velkommen til en samtale om, hvordan der undervises i 7. - 12. klasse naturfag i steinerskolen: Læreplan, kompetencemål og pædagogisk metode med Poul Erik Pedersen i Fysik-/Kemilokalet.

Med 6. klasse kan I opleve social massage og skriptorium(gotisk skrift med kaligrafpen) med Helle Uglebjerg i deres klasselokale.

Oplev 4.klasses stavfægtning på græsplænen foran skolehaven med Agnete Fredslund.

Fra Tot til Tråd med 3. klasse - et kig ind i undervisningen med mulighed for at prøve selv at karte og spinde

(opdateres)

Orkesterfestival 2017

Sæt kryds i kalenderen: Orkesterfestivalen finder sted 12. Marts 2017.

Orkesterfestivalen er årets store klassiske festdag for børn og unge, der kommer fra hele landet og samles for at spille orkestermusik i en af Danmarks bedste koncertsale. Som publikum får du mulighed for at nyde musikken for fuld udblæsning hele dagen og møde de mange musikere i Koncerthuset – ganske gratis.

Orkesterfestivalen er for børn i alle aldre, så tag hele familien med ind til denne festlige dag, måske bliver Orkesterfestivalen den første store klassiske koncertoplevelse? Her er der nemlig plads til dem, der har lyst til at danse og hoppe på stolen, når musikken rykker.

Orkesterfestivalen er for alle - men især for børn og unge! Det er nemlig børnene selv, der er med til at skabe denne festlige dag, hvor den klassiske musik bliver præsenteret for og med børn og unge.

Orkesterfestivalen er Musik & Ungdoms årlige festival for unge orkestermusikere.

Festivalen har fundet sted siden 2005 og giver både musikere og publikum chancen for at dyrke den klassiske musik en hel dag. Her prøver de unge orkestermusikere kræfter med Danmarks største og mest lydhøre scene for bl.a. orkestermusik, og publikum får mulighed for at møde en masse af landets unge musikere. For selvom Orkesterfestiva- len står i musikkens tegn hylder den også sammen- holdet i orkestrene på tværs af Danmark.

Orkesterfestivalen arrangeres af Musik & Ungdom i samarbejde med DR Musikariet.

Lysistrate

10. KLASSE OPFØRER LYSISTRATE - EN KOMEDIE AF ARISTOFANES

Komedien Lysistrate, skrevet af Aristofanes blev opført ved festen for ‘Dionysos i Lenaion’ i februar måned 411 fvt. De græske bystaters indbyrdes og ødelæggende krige er scenen for Aristophanes komedie, som med humorens kraft lancerer et fredsbudskab.

Stykket blev skrevet på baggrund af den Peloponnesiske Krig, som udbrød i 431 f.Kr. mellem Athen og Sparta.

Komediens tema er krig og kvinder, idet hovedpersonen Lysistrate ønsker at standse krigen ved at kvinderne i de to byer skulle indføre en ganske særlig form for strejke.

10. klasse har moderniseret stykket og givet det deres helt eget udtryk. Nu står de klar til opførelse:

Onsdag 5. april kl 19.00 i Stenladen

Vel mødt

10.kl.

vintermanedsfest 2017

Vintermånedsfest lørdag d. 25. februar kl. 10-13

Program:

Eleverne modtager undervisning i deres klasseværelser.
I stenladen er der foredrag v/ Johnny Juri Rao for forældre.
Børnehaveklassen er åben for søskende samt børnehaveklasse elever.

Elevoptræden i salen:
Fællessang
2. kl. - Gamle engelske kaldelege
4. kl. - Engelsk og blokfløjte
6. kl. - Recitation af "Blæs vind"
5. & 7.kl. - Tysk recitation

Café i Nordlængen v/ 9. og 10. klasse

Lørdagens foredragsholder hedder Johnny Juri Rao og er uddannet pædagog, kognitiv terapeut og BA i pædagogisk filosofi.
Han underviser for tiden på Den Danske Filmskole.
Han vil i sit foredrag "Barndommens historie" vise barndommens udvikling gennem de sidste par århundreder - med særlig vægt på de sidste 40 års forandrede børneliv.
Han giver selv denne appetizer:
"Jeg vil komme ind på den øgede fokus på forældreevnen og på børnenes udvidede grad af selvdannelse i kraft af deres medieforbrug. Alt i alt kan I vente en formiddag med højt til loftet og barneliv i øjenhøjde - samt en fælles undrende holdning til det at være forbilleder, rollemodeller og kropumulige forældre".

Vi glæder os til at se jer.

Mange gode hilsner kollegiet

Kontor: 49 13 96 87, (kl 9.00-10.00)