Leve helheden

Leve helheden fører dig gennem 15 menneskers tanker, erfaringer og oplevelser med steinerskoler i Danmark og udlandet.
Hør hvad Steen Hildebrandt, professor ved CBS og Andreas Schleicher, direktør for OECDs PISA-undersøgelser mener om uddannelse og om Steinerskoler, hvorfor Godi Keller, tidl. steinerseminarielærer i Oslo, er indædt modstander af karakterer og om effekten af at tro, at alt er muligt.

Fortællinger om tidligere steinerelever

Thomas Uhrskov – journalist på TV2 og far til tre børn der går i Steinerskolen – har samlet 15 interviews med tidligere steinerelever, forældre og eksperter. Læs de spændende historier i deres helhed nedenfor. Citater fra bogen:

Er du klar over, at 40 procent af eleverne i min gamle klasse er blevet selvstændige? Og det er næppe fordi, de ikke kan få et almindeligt job – det er fordi de er blevet gjort interesseret i livet.

Ulrik Bing, iværksætter og tidligere elev på Vidarskolen

Eksamensfrie skoler, som eksempelvis steinerskolerne, er klart at foretrække, og husk lige, at lærdom og viden ikke udspringer af eksaminer, men af undervisning og studier.

Steen Hildebrandt, professor i ledelse ved Handelshøjskolen i Århus

Når du begynder at forstå, at alting hænger sammen, og når du får respekt for, at forskellige måder at gøre tingene på er ligeværdige, så bliver du bedre til at navigere i komplekse sammenhænge.

Cecilie Cornette, psykolog og tidligere elev på steinerskolen i Odense

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at havde jeg gået på en almindelig skole, så var jeg i dag en anden slags civilingeniør; en mere snæversynet en. Og jeg var helt sikkert ikke blevet afdelingschef – for det havde jeg hverken haft modet eller et bredt nok udsyn til.

Rune Asmussen, afdelingschef, tidligere elev på steinerskolen i Fredericia

På en steinerskole er der altid noget, man er supergod til. Jeg var ordblind, men det betød blot, at lærerne fokuserede endnu mere på det indholdsmæssige i mine stile. Jeg blev opmuntret til at skrive, selv om jeg havde problemer med stavningen, og i dag er det ikke forkert at sige, at jeg er blandt de mest skrivende i Alka.

Jakob Laursen, underdirektør i Alka forsikring, tidligere elev på Michaelskolen

Overskolen er en Rolls Royce indenfor skolegang! Der var et stort overskud og overvældende mange kompetente lærere. Den måde, hvorpå vi blev nurset, provokeret, støttet og udfordret, er noget, jeg aldrig glemmer.

Anne Lindeskov, kgl. kapelmusiker, tidligere elev på steinerskolen i Kvistgaard og Vidarskolen

Den måde, undervisningen var lagt an på i skolen, har været med til at udvikle min empati. I musikundervisningen og i dramaperioderne lærte jeg en masse om at forstå og tage hensyn til mine kammeraters indsats, så vi sammen kunne lykkes. Det kræver indlevelse.

Christina Vilhelmsen, jordemoder, tidligere elev på steinerskolen i Århus

Jeg tror at det er i overskolen, man høster alt det, som er sået i grundskolen. Det er vigtigt at runde af og gå til vejs ende. Der er intet, man ikke kan nå bagefter – også selv om der ikke er karakterer.

Anne Black, designer, tidligere elev på steinerskolen i Odense

Klik her og læs bogen online