I børnehaveklassen sætter vi fokus på fantasi, leg og skaberglæde

I børnehaveklassen sætter vi fokus på fantasi, leg og skaberglæde

Børnehaveklasse

I børnehaveklassen sætter vi fokus på fantasi, leg og skaberglæde. Indtil 7 års alderen lærer barnet at kende og forstå verden ved at efterligne omgivelserne, og derfor er den voksne et forbillede, både når det gælder handling og holdning.

Vi har en fast rytme igennem dagen, ugen og året, og den regelmæssige gentagelse giver børnene en indre tryghed og tillid. Det kan f.eks. være gennem vores morgensamling eller sanglege, hvor børnene øver sig ubevidst i at være sammen.

De daglige gøremål er praktiske, så som havearbejde, madlavning og reparationer, og her kan børnene selv vælge, om de vil deltage eller se på. I ugerytmen har hver dag sin egen beskæftigelse, hvor vi f.eks. maler, går ture eller har eurytmi, der er et bevægelsesfag på Rudolf Steiner Skolerne.

Med årstidsfesterne følger vi årets gang og lever med i naturens kredsløb og skaber smukke og stemningsfulde oplevelser gennem høstfest, lanternefest, sommerfest og meget mere.

Legepladsen opmuntret børnenes opfindsomhed og glæde ved at bevæge sig. Her er græs, sand, bålplads, træstubbe og klatremuligheder, og vi bruger legetøj i naturmaterialer for at udvikle sanserne og stimulere fantasien.

Vi lægger stor vægt på samarbejdet med jer forældre, og vi forventer at se jer både ved de 2-3 årlige forældremøder og de to årlige arbejdsdage på skolen. Desuden varetager forældrene en del af rengøringen. I bliver også inviteret med, når vi holder julebasar samt jule- og sommerfest.

“Vi leger mere samlet her end på min gamle skole, både piger og drenge. Da jeg kom ind i klassen følte jeg mig velkommen og jeg har fået mange nye venner.”

Elev i 5. klasse

Kom til Åben Skole d. 4.11.21 🌞

Den første torsdag i november holder mange af landets skoler Åben Skole. På Rudolf Steiner Skolen Kvistgård kan du komme forbi til en uforpligtende rundvisning og få en snak med vores dygtige lærere, både til grundskolen men også på vores ungdomsuddannelse Steiner HF.

Vi glæder os til at se jer torsdag d. 4. november kl. 16-18

Du kan se vores Åben Skole-program når det bliver opdateret i oktober på både hjemmesiden og Facebook.

Kom til Åben Skole d. 4.11.21 🌞

Vi glæder os til at se jer torsdag d. 4. november kl. 16-18