Årskalender Børnehuset 2022/2023

26. maj Pinsefest

23. juni Sommerfest 14.00-16.00

Forældresamarbejde

Når I som forældre vælger en Rudolf Steiner-institution som vores, siger I også ja til et tæt samarbejde mellem børnehuset og jer som familie.

Vores personalegruppe er engageret og ambitiøs i forhold til jeres barns trivsel, og vi tager del i jeres barns liv. Derfor har vi høje målsætninger, som kun kan opnås ved hjælp af stort engagement og deltagelse fra jeres side som forældre.

Derfor tager vi det for givet, at I:

• Deltager i arrangementer og forældremøder
  • Deltager i børnehusets to årlige arbejdsdage
  • Har en positiv ånd for stedet
  • Har sympati og forståelse for vores pædagogik
  • Bakker op om og gerne deltager i arbejdet i børnehusets forældrebestyrelse

Påklædning

Vi er ude hele året, og derfor betyder det utrolig meget for dit barns trivsel, at det har godt og praktisk tøj på.

Tøjet skal passe til årstiden og barnets alder, og vi anbefaler naturmaterialer som bomuld og uld.

Gode sko eller støvler er også vigtige, og der må gerne være plads til ekstra sokker. Og så er det naturligvis vigtigt, at der er adgang til en god portion skiftetøj, hvis strømper eller bukser skulle blive våde eller mudrede.

Har I brug for et godt råd, så tag en snak med personalet på stuen. Vi skal også nok tage fat i jer, hvis barnet mangler noget.

Sygdomspolitik

Vi mener, at børns sygdom, sundhed og trivsel er et fælles ansvar mellem institutionen og forældrene.

Barnets behov bør altid komme i første række, og derfor foretrækker vi en åben dialog, hvor vi har tillid til hinandens dømmekraft.

Det handler ikke kun om feber eller andre målbare symptomer, men om at bedømme barnets almene trivsel. Det er vores udgangspunkt for at vurdere, om barnet har fysisk og psykisk overskud til at følge en hverdag i børnehuset.

Personalet kender barnet rigtig godt, og da vi er en lille, familiær gruppe, vil vi hurtigt observere ændringer i den almene trivsel.

Feber er kun et blandt flere symptomer på, at barnet er sygt. Specielt hos vuggestuebørn kan temperaturen svinge meget, da temperaturreguleringen ikke udvikles fuldt før i 3-4 års alderen. Feberen er en naturlig del af kroppens immunforsvar, og derfor er det ikke hensigtsmæssigt at forsøge at slå feberen ned med febernedsættende medicin som f.eks. Panodil. Det forlænger bare processen.

Barnets psykiske velbefindende indgår i vurderingen af den almene trivsel. Et barn er ikke nødvendigvis sygt, hvis det er utrygt eller ulykkeligt, men det kan have et stort behov for sin mor eller far. Et usædvanlig træt barn har ikke overskud til at følge hverdagen, og også de øvrige børn har krav på personalets omsorg. Hvis et enkelt barn kræver ekstra meget omsorg, bliver der derfor mindre til de andre.

Retningslinjer til vurdering af barnets helbred

• Barnet skal kunne deltage i den daglige rytme i institutionen, have fysisk og psykisk velvære og være uden sygdomstegn
  • Hvis I er i tvivl om, hvorvidt barnet skal afsted om morgenen, så ring til personalet og få deres vurdering i stedet for at vente, til I afleverer i institutionen. Der kan være smitsomme sygdomme i omløb, som I ikke kender til.
  • Vi kontakter jer, hvis der i løbet af dagen opstår afvigelser eller væsentlige ændringer i barnets normale velbefindende, som gør, at I skal komme og hente. Vi følger de almindelige lægelige anvisninger om forholdsregler ved sygdom.

Som hovedregel er et barn klar til at komme i institution igen, når det ikke har haft symptomer i mindst 24 timer. Det gælder bl.a. ved feber, diarré eller øjenbetændelse.

Ved opkast eller maveonde skal der gå mindst 48 timer, fra barnet sidst har haft opkast o.l.

Husk at det kræver langt flere kræfter at være sammen med mange andre børn i en institution end at være hjemme sammen med far eller mor.

“Vi ved at hun har haft en god dag, når man kan lugte røgen fra bålet i hendes hår og hun glad genfortæller dagens eventyr.”

Forælder i Børnehuset

Så er det IMORGEN kl 10-13, at vi inviterer indenfor til Åbent Hus på Grundskole, 10. klasse og HF 🥳🌸

Der vil være masser af aktiviteter og rig mulighed for at møde både lærere og elever og få et indblik i livet på skolen ♥️

Se programmerne for hhv. Grundskole og HF på vores hjemmeside: www.Steinerskolen-kvistgaard.dk/aabent-hus-2023